riso con carciofi cucina kosher

risocarciofi1

piatto:    Primi

nometipico:    riso coi carciofi
ingredientipreparazione:    per 4 porzioni: ½ litro di acqua ½ litro di viono bianco secco 8 cucchiai d atavola di olio di oliva 350g di riso da risotto (p.es. Arborio) sale e pepe 400g di cuori di carciofo bolliti in acqua salata per circa 10 minuti portate acqua e vino ad ebollizione. In un’altra casseruola, scaldate 4 cucchiai di olio, aggiungete il riso e mescolate fino a quando diventa brillante. versate l’acqua ed il vino, aggiungete il sale e cuocete coperto su fuoco basso per circa 20 minuti, fino a cottura al dente del riso nel frattempo, tagliate i cuori di carciofo e friggeteli in 4 cucchiai di olio d’oliva, salando appena, e mescolando fino a quando sono appena bruniti. Scolateli ed uniteli al riso prima di servire

http://www.kosherlive.com/ricette.asp?piatto=Primi

Tutti i diritti sono riservati. Questo NON e’ un sito creative commons ,

שיסל: קודם

טיפּענאַמע: רייַז מיט אַרטיטשאָוקס
ינגרעדיענטיפּרעפּאַראַזיאָנע: 4 סערווינגז: ½ ליטער פון וואַסער ½ ליטער פון טרוקן ווייַס וויאָן אַטאַוואָלאַ 8 טייבאַלספּונז מאַסלינע בוימל 350ג ריסאָטטאָ רייַז (למשל אַרבאָריאָ) זאַלץ און פֿעפֿער 400ג אַרטיטשאָוק הערצער בוילד אין סאָלטאַד וואַסער פֿאַר וועגן 10 מינוט געבראכט ווייַן און וואַסער צו אַ קאָכן. אין אן אנדער פאַן, היץ 4 טייבאַלספּונז בוימל, לייגן די רייַז און קאָך ביז עס ווערט בלאַנק. גיסן וואַסער און ווייַן, לייגן זאַלץ און קאָכן באדעקט אויף נידעריק היץ פֿאַר וועגן 20 מינוט, ביז קוקט על דענט רייַז אין די דערווייל, שנייַדן די אַרטיטשאָוק הערצער, און פּרעגלען אין 4 טייבאַלספּונז פון מאַסלינע בוימל, אַדינג זאַלץ נאָר און סטערינג ביז זיי זענען נאָר בראַונד. פליסן און צוגעבן צו די רייַז פֿאַר סערווינג